divendres, 18 de novembre del 2022

P5B: Els coets

 La Vera ens ha respost un parell de preguntes sobre els coets. La primera és: Com s'enlaira un coet? Ens ha dit que primer fan el compte enrere. Després ens ha ensenyat que dins el coet hi ha els astronautes que engeguen els motors. Sota el coet surt foc i el coet surt amb força cap a l'espai. 

L'altra pregunta és: a quina velocitat volen els coets? La Vera ens ha dit que volen a 40.000Km/h, molta velocitat per poder deixar enrere la Terra i arribar a l'espai. A partir d'aquí ens hem començat a preguntar la velocitat de diversos elements. Per això buscarem les velocitats i les compararem.

En Marco ens ha respost una altra pregunta: Com es desacopla un coet? Ens ha dit que el coet té diverses parts, cadascuna amb un motor i combustible. I que quan s'acaba el combustible, aquella part explota. Hem parlat que a l'espai deu haver-hi molta porqueria: trossets de coets, satèl·lits espatllats...

Al vídeo veureu tot el procés: 

Després ens ha explicat que el coet arriba a l'Estació Espacial Internacional. On els astronautes poden baixar. Allà també surten per arreglar coses. 
També hem vist un video de la samarreta (amb Realitat Aumentada) que portava en Marco, l'altre dia, on surt un coet:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bombolles!!!