dimecres, 26 d’octubre del 2022

P5B: el Sol i la Lluna

 L'Ariadna ens ha explicat per què el sol i els núvols no es toquen entre ells. Ens ha dit que, tot i que no ho sembli, hi ha molta distància entre el Sol i els núvols, 150.000.000km!!!!!! 

També ens ha explicat que els núvols no s'enganxen al coet perquè els núvols estan fets d'aigua, com a molt el poden mullar. 
La Paula ens ha explicat que el Sol brilla perquè és una estrella i està molt calenta i crema. 

Ens ha dit que el Sol és molt important per la vida. Les plantes necessiten el Sol, hi ha animals que s'alimenten de plantes per poder viure i després tenim animals que mengen altres animals. És una cadena. 
En J.A. ens ha explicat que la Lluna és molt gran, encara que sembli petita a cel. 
Ens ha comparat la mida amb el seu propi cos. Primer ha triat l'edifici més gran que mai ha vist: la Torre Eiffel. Després ens ha dit que necessitaria multiplicar el seu cos x300 per ser igual d'alt. I, per acabar, que necessitaria 11000 Torre Eiffel per fer la volta a la Lluna. Per tant, la Lluna és molt gran. Imagineu la Terra!!!!
L'Ada ens ha explicat que la Lluna no fa voltes al Sol, sinó que la Lluna orbita al voltant de a Terra i, totes dues juntes, fan la volta al Sol. 

L'Oleguer ens explica per què podem veure la Lluna alguna vegada, tot i que encara és de dia i podem veure al Sol. Primer ens ha dit que sempre veiem la mateixa cara de la Lluna. També ens ha dit que veure la Lluna de dia no passa sempre, només alguna vegada. La podem veure o quan està despuntant el Sol o quan ens trobem al capvespre, ja que el Sol ens il·lumina a nosaltres però també a la Lluna. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bombolles!!!